WYSTAWA SMAK PRZEDMIOTU – MILAN | Tabanda
0
0,00 zł

Unia Europejska

Języki

Shopping cart is empty

Header Payments

Bus

PRZEWIDYWANY CZAS DOSTAWY: 30 DNI

DARMOWA DOSTAWA NA TERENIE PL

DPD

WSZYSTKIE STANDARDOWE ZAMÓWIENIA DOSTARCZANE SĄ PRZEZ

Zobacz naszą politykę zwrotów i reklamacji
Credit Card OPCJE PŁATNOŚCI
Metody płatności Metody płatności

Zaloguj

Zaloguj

Nazwa użytkownika witryny Tabanda.
Hasło powiązane z nazwą użytkownika.

Rejestracja

Zarejestruj przez e-mail Zaloguj / Zarejestruj się przezFacebook

Zarejestruj się i zdobądź 10% zniżki na pierwsze zakupy

WYSTAWA SMAK PRZEDMIOTU – MILAN

WYSTAWA SMAK PRZEDMIOTU – MILAN

Krzesło DIAGO zostało wybrane przez kuratorów Paulinę i Jacka Ryń jako jeden z przedmiotów prezentowanych na wystawie „SMAK PRZEDMIOTU”.
Wystawa obejmowała 15 projektów produkowanych na Pomorzu jednostkowo i na skalę przemysłową. Rafał Wałęsa, szef kuchni gdyńskiej restauracji Sztuczka, nadał im wspólny mianownik poprzez metaforę smaku, projektując potrawy będące odzwierciedleniem cech charakterystycznych poszczególnych przedmiotów. Każdy z odwiedzających mógł spróbować potrawy
i skonfrontować jej smak i zapach z prezentowanym produktem. To niestandardowe podejście pomogło zachęcić do zapoznania się ze szczegółowymi informacjami o projektach i jego autorach. „Dzięki jednoczesnemu pobudzeniu zmysłu wzroku, smaku i zapachu przebiliśmy się do odbiorców, którzy podczas festiwalu w Mediolanie oglądają setki wystaw i produktów zaprojektowanych przez najlepszych twórców wzornictwa na świecie. Mamy nadzieję, że to zainteresowanie przełoży się na sprzedaż. Już podczas wystawy wiele osób odwiedzających pytało nas o możliwość zakupu i cenę.“ – mówi Ewa Janczukowicz-Cichosz, kierownik Centrum Designu Gdynia z Pomorskiego Parku Naukowo-Technologicznego Gdynia. „Sama wystawa była również wspaniałą wizytówką Gdyni, która wspiera pomorski sektor kreatywny” – dodaje.
Wystawa „Smak przedmiotu” będzie prezentowana podczas festiwalu Gdynia Design Days, który odbędzie się w dniach 4-13 lipca br. Tymczasem informacja skierowana jest do tych, którzy nie mieli jeszcze okazji „„rozsmakować” się w produktach z Pomorza osobiście. Opisy bowiem przedstawiają prezentowane przedmioty w postaci metafory smaku.

DIAGO krzesło
Metafora smaku: Powierzchnia bezy odwzorowuje gładką i z pozoru zimną płaszczyznę aluminiowego siedziska Diago. Po przebiciu się przez bezową skórkę można wygodnie rozsmakować się w miękkiej i pulchnej strukturze. Smak lawendy kojarzy się z odpoczynkiem. W zielarstwie lawenda wykorzystywana jest jako środek uspokajający.

więcej informacji na stronie: „Centrum Designu Gdynia”
// projekt powstał specjalnie na festiwal Gdynia Design Days, którego organizatorem jest gdyński samorząd, Pomorski Park Naukowo-Technologiczny Gdynia oraz Centrum Designu Gdynia

foto: Maciej Szajewski

Lokacja: Loftino, Mediolan, Italy
Data: 04 - 13.04.2014

WYSTAWA SMAK PRZEDMIOTU – MILAN

WYSTAWA SMAK PRZEDMIOTU – MILAN